Sam哥首部以「聖經」為提材的電影 《極鬪3-雅博渡口》

人稱Sam哥梁成致(Samuel Leong)一直支持港產片,自編自導自演既極鬪系列已去到第三集,今次《極鬪3》故事更激,動作場面更勁,當中叢林中的鎗林彈雨,隧道中的武打場面貫徹風格繼續由Sam哥親自上陣,十分迫真,畫面分鏡更加細緻。

Sam哥拍攝極鬪1內容講既係講主角同兒子既格鬥,極鬪2係主角同自己既格鬥,而《極鬪3》玩得更盡,係主角同神既格鬥。主角Sam哥係人,人肉之軀,如何跟神格鬥?有無可能發生?神勝還是凡人贏?當中結局有什麼玄機?難道劇情走天馬行空?Sam哥透露要賣個關子,但強調故事靈感係來自實在材料,你想都想吾到,故事來源係出於「聖經」內聖經舊約創世記25章一33章既經文故事。聽到此處,已教人十分期待電影中的拍攝手法,到底如何演釋到「聖經」所描繪既震撼畫面和思想。

現在讓大先睹為快,率先獨家披露《極鬪3》既部分精彩畫面,大家不用奇怪,Sam哥繼續自資(100萬),繼續自編自導自演《極鬪3》,發佈精彩劇照當然以Sam哥為主(宣傳主角兼老闆係常識吧),事實上,一直勁撐港產片既Sam哥,出資出力出心拍電影,這份堅持和心力,足以值得觀眾捧場和支持。

老實講,去過片場睇過Sam哥拍戲既小編認為Sam哥事事親力親為,道具到劇本,燈光,鏡頭等等都細心打點,動作場面又親身上陣,現場更會指導拍攝之餘,更會教導對手如何演釋,當中對後輩更是悉心裁培,每次放飯宵夜等例必萬歲,此外,醉心電影既Sam哥更懂得剪片,配樂等後期工作,簡直就係萬能電影人,幕前嚴肅製作,幕後又能跟所有人談笑風生,真的很像圈中成龍大哥的風範。

想知最Sam哥最新資訊LIKE: Sam哥頻道

One thought on “Sam哥首部以「聖經」為提材的電影 《極鬪3-雅博渡口》

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *