《致命復活》網上老吹劇透 大爆真兇係你估到估唔到?其實想做宣傳效果~

台慶劇《 致命復活 》自播出以來收視同口碑好似都唔錯,其實好多情節都好不個常理,吹到劇情有話題性、郭晉安演技被網民激讚之外,最吸引觀眾嘅始終係估邊個先係幕後黑手,係邊個搞到郭晉安被困山洞十年呢?又老吹有網民話收到TVB編劇朋友嘅獨家爆料,《致命復活》嘅真正結局,而真兇絕對係估佢唔到喎!

tvb1

注意!以下內容含嚴重《老吹》劇透!

好似好多網友都會估真兇會係老婆阮喬(萬綺雯飾)、老婆嘅現任老公阿仁(黃德斌飾)、公司拍檔CK(張國強飾) 定係親生大佬韋逸隆(古明華飾),但佢地通通都唔係。幕後黑手竟然係馬慧琪(謝雪心飾)、康文瀚(于洋飾) 個老婆,Max(王浩信飾)個媽媽!

tvb3

原來Max係康文瀚當年同一個工人所生嘅私生子,而唔係馬慧琪親生,細仔Calvin(黃嘉樂飾) 先係唯一親生仔。馬慧琪為左剷除Max,令親生仔Calvin可以繼承康家所有財產而安排嘅綁架行動,因此馬慧琪一開始就打算將Vincent、Max及Ivy三人殺光。但天意弄人,當日Vincent及Max齊齊逃走,點知Max成功逃脫,而Vincent卻被綁匪捉左,之後將佢困喺荒島十年,所以Vincent被困十年實屬不幸。

個結局真定假要睇到最後先知,到時候又可能出一個幕後黑手又係第二個,但係呃你追睇結果, 依個故事都話算創新,抵啲觀眾晚晚追?當現在香港觀眾是傻的嗎? 我都係覺得李添勝的劇好睇好多,不過人地老人家退休啦~~彩你地都傻

文: 奶茶仔

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *